Η λιτότητα δαγκώνει…


image

Προτείνεται η συμμετοχή στην παρακάτω δράση

 «Η λιτότητα δαγκώνει»: κινηματογραφική προβολή ταινιών παιδιών και εφήβων
<http://www.0-18.gr/gia-megaloys/nea/i-litotita-dagkonei-kinimatografiki-proboli-tainion-paidion-kai-efibon>
<http://www.0-18.gr/gia-megaloys/nea/i-litotita-dagkonei-kinimatografiki-proboli-tainion-paidion-kai-efibon>
  Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μπορείτε να παρακολουθήσετε 20 ολιγόλεπτες ταινίες που δημιουργήθηκαν σε 8 περιοχές της Ευρώπης με συμμετοχή παιδιών και νέων, στο πλαίσιο της δράσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού «Η λιτότητα δαγκώνει: φωνές παιδιών».
Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια, 32 παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους μικρές ταινίες και να εκφράσουν μέσω μουσικής, φωτογραφιών, ήχων, κινουμένων σχεδίων και άλλων τεχνικών, τις απόψεις τους για τις διαφορετικές όψεις των επιπτώσεων της κρίσης στη ζωή και τα δικαιώματά τους. Στις ταινίες περιλαμβάνονται και τρεις που δημιουργήθηκαν με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Αθήνας.

Ο Γιώργος Μόσχος γράφει:

«Επιδίωξη μας είναι να αναδειχθεί η οπτική των ίδιων των παιδιών στο θέμα της κρίσης, να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας όσον αφορά τα παιδιά και τους εφήβους και να αναζητηθούν προτάσεις για την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων τους.»

Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2131306605 & 2131306703 και στο email:
> cr@synigoros.gr.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τις
ταινίες.

> «Η λιτότητα δαγκώνει»: κινηματογραφική προβολή ταινιών παιδιών και εφήβων
 <http://www.0-18.gr/gia-megaloys/nea/i-litotita-dagkonei-kinimatografiki-proboli-tainion-paidion-kai-efibon>

Ο David στην Αγγλία αγωνίζεται να επικοινωνήσει αλλά η φωνή του έχει σιγήσει λόγω των περικοπών στη χρηματοδότηση των λογοθεραπειών του. Μια οικογένεια στη Χάγη στηρίζεται σε «τράπεζα τροφίμων» για να αποφύγει την πείνα, ενώ ο Matteo αναγκάζεται να κάνει επιλογές, καθώς η τιμή των σχολικών βιβλίων στην Ιταλία αυξάνεται συνεχώς. Στο Βέλγιο η θέρμανση και ο φωτισμός δεν αποτελούν αυτονόητα αγαθά για πολλές οικογένειες.Ο Youcef περιηγείται στη Μασσαλία με τα δύο πρόσωπα, το «φωτεινό» για τους τουρίστες και το όλο και πιο «σκοτεινό» της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν τα παιδιά.

Δείτε το πρόγραμμα προβολών 
 <http://www.mcf.gr/el/calendar/?ev=drasi_i_litotita_dackonei_fones_paidion_proti_proboli_tainion_paidion_kai_neon_apo_8_periohes_tis_eiropis>

Δείτε το φυλλάδιο της δράσης και όλων των ταινιών.
<http://www.0-18.gr/downloads/Fylladio-austerity.pdf>