Υλοποίηση εργαστηρίων με θέμα: «φτωχή τέχνη και λαϊκός πολιτισμός»


Untitled1

Untitled3   Η  Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΔΕ Δυτικής Αττικής, μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και  με το Λαογραφικό Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου « Ακρίτες του Πόντου», τo Λαογραφικό Μουσείο Ασπροπύργου, το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου,  το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας, το Νεανικό Πλάνο, τον Σύλλογο Εθελοντών Ασπροπύργου «ΘΡΙΑ», την ομάδα ΑΝΑΣΑ και καλλιτέχνες  διοργανώνει διημερίδα-εργαστήρια την Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19/2/2015  και  ώρα  15.00 ως 18.00 με θέμα: «φτωχή τέχνη και λαϊκός πολιτισμός στο σχολείο » Στις 18/2/2015 το εργαστήριο  θα πραγματοποιηθεί στο Πολυχώρο του Λαογραφικού Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «οι Ακρίτες» , Γκορυτσά 14, 19300 Ασπρόπυργος. Θα παρουσιαστούν εκφάνσεις υλικού και άυλου πολιτισμού των Ποντίων. Θα υπάρξει ενημέρωση των συμμετεχόντων στο αντίστοιχο δίκτυο πολιτιστκών θεμάτων. ( Θησαυροί της παράδοσης)

Στις 19/2/2015 το εργαστήριο  θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο  ΓΑΛΑΞΙΑ , Μιαούλη και Σαλαμίνος στον Ασπρόπυργο. Kαλλιτέχνες σε μια διαφορετική πρόταση θα εμπλέξουν τους εκπαιδευτικούς σε μια προσέγγιση μνήμης, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση των συμμετεχόντων στο αντίστοιχο δίκτυο πολιτιστικών θεμάτων (Συνομιλίες)

(Τονίζεται ότι εξαιτίας λαθεμένης πληροφόρησης σχετικά με το φορέα διαχείρισης του Λαογραφικού Μουσείου Ασπροπύργου ανεγράφη ως συνδιοργανωτής-υποστηρικτικός φορέας των παραπάνω εργαστηρίων, η Λαογραφική Εταιρεία Ασπροπύργου. Ζητάμε την κατανόησή σας.

Οι καθορισμένες δε επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο Ασπροπύργου ,των τμημάτων των μαθητών και οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί εντός Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν ως έχουν)

 

 

Advertisements