Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων


Η  Διεύθυνση Π.Ε Δυτικής Αττικής, μέσω του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΔΕ Δυτικής Αττικής,  μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, τη Διεύθυνση ΠΕ Πειραιά μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων: σχεδιασμός και ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος», το Σάββατο  20 Δεκεμβρίου 2014,και ώρα 11:00-15:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς (στο κέντρο του Πειραιά και στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Καραολή και Δημητρίου 80, Δεληγιώργη, Τσαμαδού, και Θεάτρου. Η κεντρική είσοδος είναι από την οδό Δεληγιώργη).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Το Πρόγραμμα διαμορφώθηκε με σκοπό να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.  Η προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, άλλωστε,  μπορεί να αποτελέσει οριζόντιο άξονα των Πολιτιστικών προγραμμάτων γύρω από τη λογοτεχνία, τις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας www.opi.gr

Θεωρούνται, δε, ιδιαίτερα σημαντικές οι πτυχές εκείνες του προγράμματος αλλά και της  συζήτησης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που δίνουν απαντήσεις σε ζητήματα όπως  διαχείριση εκπαιδευτικών ιστολογίων και ιστοσελίδων, χρήση δημιουργημάτων τρίτων,  αρθρογραφίες, συγγραφικό έργο,  παρουσιάσεις με παιδιά, αναρτήσεις δημιουργημάτων ως εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται μπορούν  να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής, μέχρι και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 και να την αποστείλουν στο e-mail που αναγράφεται στην αίτηση. Θα δοθεί σχετικό υλικό  και βεβαιώσεις από τον φορέα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  Π.Ε. & Δ.Ε. Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ

                ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

                 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

  1

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 «Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικά Δικαιώματα»

Σχεδιασμός και ανάπτυξη ενός Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, και ώρα 11:00-15:00,

στην Αίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο)

του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς

(στο κέντρο του Πειραιά και στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Καραολή και Δημητρίου, Δεληγιώργη, Τσαμαδού, και Θεάτρου.

Η κεντρική είσοδος είναι από την οδό Δεληγιώργη).

 

 

 

 

11:00 – 11:10  Εγγραφές

 

11:10 – 11:20  Χαιρετισμός

Ειρήνη Σταματούδη, LL.M.,Ph.D., Διευθύντρια ΟΠΙ

 

11:20 – 12:10 Μέρος Ι

 

«Βασικές αρχές πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων»,

Ευαγγελία Βαγενά, Επιστημονική Συνεργάτης, ΟΠΙ

 

12:10 – 12:40  Μέρος ΙΙ

 

Παρεμβάσεις δημιουργών και εκτελεστών καλλιτεχνών

Αναστάσιος Βιστωνίτης, Συγγραφέας

Πάνος Φαλάρας, Στιχουργός

12:40 – 12:50 Διάλειμμα

 

 

12:50 – 13:50  Μέρος ΙΙΙ

 

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα»

                Ραλία Θωμά, Εκπαιδευτικός

 

Παρουσίαση δράσης εκπαιδευτικού προγράμματος «6 χρόνια μαζί»

Μαίρη Κουμπούρα, Εκπαιδευτικός

Ελεάννα Χαβιαρά, Ζωγράφος-Εκπαιδευτικός

«Η πνευματική ιδοκτησία μέσα από το μάθημα της ιστορίας»

                   Ιωάννης Ντελής-Σμυρίλιος, Εκπαιδευτικός

 

 

13:50 – 15:00 Ερωτήσεις και Συζήτηση

 

 

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Ημερίδα Πνευματικών Δικαιωμάτων

Παρακαλούμε, αντιγράψτε τον παρακάτω πίνακα και στείλτε τον συμπληρωμένο με τα στοιχεία που αναφέρονται στο polthem@dipe-dytik.att.sch.gr

Ονοματεπώνυμο

Σχολείο Ειδικότητα Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τηλέφωνο

Advertisements