Παρακολούθηση μαθητικών κινηματογραφικών ταινιών


ΘΕΜΑ: Δωρεάν παρακολούθηση μαθητικών κινηματογραφικών ταινιών
3, 4, 6 & 7 Νοεμβρίου 2014

Η Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής, μέσω του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΠΕ Α, Β, Αθήνας, μέσω των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Ινστιτούτο Γκαίτε, διοργανώνει Κινηματογραφική Εβδομάδα στην αίθουσα προβολών του Ινστιτούτου Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα, πρόσβαση: http://www.goethe.de/ins/gr/el/ath/uun/anf.html ), στις 3, 4, 6 & 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 10 ως 11.30 π.μ, για σχολικές τάξεις Δ, Ε, Στ.
Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν δωρεάν 10 μαθητικές ταινίες μικρού μήκους που έχουν βραβευτεί στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης….μια ευκαιρία».
Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Ταινιών Μικρού Μήκους συνδιοργανώνονται εδώ και 5 χρόνια από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Εθνικό Δίκτυο Αγωγής Τηλεόρασης, την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
Θα προβάλλονται οι εξής βραβευμένες ταινίες:

Πορτρέτα (Δημοτικό Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων)11΄
Ο κεντρικός ήρωας, ο Γιάννης, δοκιμάζεται στη συναναστροφή του με ένα συμμαθητή του, το Γιώργο. Όταν τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδες καταστάσεις αναδεικνύει μια πτυχή της προσωπικότητάς του, τη ζωγραφική.
1. Το αηδόνι (32ο Δημ. Σχολείο Πατρών) 13΄
2. Η Γωγώ, είναι ένα κορίτσι που έχει κλειστεί στον εαυτό του και δεν μιλάει σε κανένα. Την πρώτη μέρα στο καινούριο της σχολείο, έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή και βίαιη συμπεριφορά των συμμαθητών της, εξαιτίας της διαφορετικότητας της. Άραγε θα καταφέρει ένα παραμύθι και μία μελωδία να της αλλάξει την ζωή για πάντα;
Άνθρωποι αντικείμενα (Πειραματικό Δημοτικό Σερρών) 6΄06΄΄
Οι μαθητές του Πειραματικού δημοτικού σχολείου Σερρών περιγράφουν έναν εφιαλτικό κόσμο στον οποίο όλοι μας γινόμαστε άψυχα εργαλεία….

Δες με τα μάτια του άλλου (11ο Δημοτικό Κομοτηνής) 9΄ 06΄΄
Το γράψιμο είναι δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν έχεις να περιγράψεις τον καλύτερό σου φίλο και κανείς στην τάξη δεν σου θυμίζει κάτι τέτοιο. Θα χρειαστεί να σκεφτείς, να αισθανθείς, να παρατηρήσεις και να βρεις τρόπους για να ανατρέψεις την κατάσταση. Μόνο έτσι θα μπορείς… να δεις με τα μάτια του άλλου. Μια ταινία για τη φιλία, τη συγχώρεση και την ενσυναίσθηση.

Παιχνίδι πέρα από τα χρώματα (14ο Δημοτικό σχολείο Πατρών) 11΄ 15΄΄
Σε ένα σχολείο της Πάτρας οι «υπεύθυνοι» συνεδριάζουν για να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ξένων και λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το σχολείο. Θεωρούν ότι είναι «απειλή» για τα παιδιά τους. Την ίδια στιγμή, την ώρα που οι μαθητές παίζουν ποδόσφαιρο, κάποια παιδιά μεταναστών παρακολουθούν τον αγώνα…
Κρίση ε και ; (Δημοτικό σχολείο Φουρφουρά Ρεθύμνου) 7΄ 14΄΄
Ένας καλοπροαίρετος δάσκαλος σκέφτεται να μιλήσει στα παιδιά του για την οικονομική κρίση. Οι αντιδράσεις είναι περίεργες…. Στο διάλειμμα που ακολουθεί ο δάσκαλος θα έχει μια περίεργη επίσκεψη που θα τον προβληματίσει…
ΤΟ ΛΑΘΟΣ (Δημοτικό σχολείο ΟΙΑΣ) 11΄
Η μικρή μας πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι μοναχικό, θλιμμένο, γεμάτο καχυποψία για τους γύρω του. Μετά το σχολείο, όταν όλα τα παιδιά τρέχουν στο πάρκο του χωριού για να παίξουν, εκείνη διαλέγει το δρόμο της μοναξιάς. Ένα συμβάν όμως την κάνει να αναθεωρήσει το… λάθος της!
Παιχνίδι χωρίς ρεύμα (Δημοτικό σχολείο Σερίφου), 10΄24΄΄
Μια ομάδα παιδιών στη Σέριφο παίζει στις αυλές και τις αλάνες. Την ίδια στιγμή οι φίλοι τους είναι στημένοι μπροστά σε έναν υπολογιστή, μια τηλεόραση και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Πρέπει να σκεφτούν έναν τρόπο να τους βγάλουν από τα σπίτια τους. Τη λύση θα δώσει το τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ…

Και πάντα ν’ αγωνίζομαι (6ο Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας) 6΄ 23΄΄
Ένα παιδί βγαίνει από ένα σεντούκι γεμάτο φιγούρες του Καραγκιόζη. Ξυπόλητο μας συστήνει τις ομορφιές της περιοχής του αλλά και τις ασχήμιες της σύγχρονης Ελλάδας της κρίσης και της απόγνωσης…
Τα 5 Ζαλά, Δημ. Σχολείο Κολυμβαρίου Χανίων, 4΄
Στο δημοτικό σχολείο Κολυμβαρίου ένας αυστηρός δάσκαλος παραδίδει Ιστορία. Ξαφνικά τα παιδιά της τάξης επαναστατούν τραγουδώντας και χορεύοντας πεντοζάλι (πέντε ζάλα), αλλάζοντας τη διάθεση και τη στάση του δασκάλου τους.
Το έγγραφο προβολές κινηματογραφικών ταινιών

Advertisements