Το δικαίωμα να είσαι παιδί


Γιάννης Χόρτης, 11 ετών, παστέλ, ΠΡΟΣΤΑΣ ΙΑ Μαρία Τσιρκινίδου, 11,5 ετών, μικτή τεχνικ ή, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ναταλία Κόχρονα, 11,5 ετών, μικτή τεχνικ ή, ΕΠΙΒΙΩΣΗ Σοφία Κεραμάρη, 11 ετών, πλαστικά χρώματ α, ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

 

 

 

 

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, 16.30 – 19.00

 

Η ημερίδα «Το δικαίωμα να είσαι παιδί» απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς και Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνεται από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας και αφορά στα δικαιώματα των παιδιών έτσι όπως αναφέρονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μέσω της Τέχνης.

 

Η ημερίδα σχετίζεται με τη νέα ομώνυμη έκθεση «Το δικαίωμα να είσαι παιδί», που παρουσιάζει το Μουσείο στο χώρο του, ενώ και οι δύο δράσεις υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Η έκθεση προβάλει 84 ζωγραφικά και τρισδιάστατα παιδικά έργα που ανήκουν στην ευρύτερη συλλογή του Μουσείου, χρονολογημένα από το 1945 έως και το 2014, ομαδοποιημένα στις τέσσερις βασικές κατηγορίες του πρώτου μέρος της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, την Επιβίωση, την Ανάπτυξη, την Προστασία και τη Συμμετοχή.

 

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης φέτος συμπληρώνει και γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας ακολουθώντας το αρχικό του όραμα και φιλοσοφία την εκπαίδευση μέσω της εικαστικής Τέχνης.

 

Πρόγραμμα ημερίδας

Α. Χαιρετισμοί

 

Β. Η Μουσειολόγος- Ιστορικός Τέχνης, Θεανώ Κοτταρίδου, στέλεχος του Εκπαιδευτικού τμήματος  του Μουσείου θα παρουσιάσει

  1. επιλεγμένα έργα παιδιών που παρουσιάζονται στην έκθεση, απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, που με εικαστική σαφήνεια και ρεαλισμό, πολλές φορές σκληρό, μας ενημερώνουν για τα δικαιώματά τους, θέτουν ερωτήματα, παίρνουν θέση, διεκδικούν τα αυτονόητα.
  2. τα 2 εκπαιδευτικά προγράμματα που πλαισιώνουν την έκθεση «Το δικαίωμα να είσαι παιδί» που πραγματοποιεί το Μουσείο στο χώρο του, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού.
  3. τις προτάσεις για εικαστικές και διαθεματικές δραστηριότητες για την περαιτέρω επεξεργασία του θέματος στην τάξη από τον εκπαιδευτικό.

 

 

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Είσοδος ελεύθερη.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί ονομαστική βεβαίωση σε κάθε εκπαιδευτικό.

 

 

 

Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

3ης Σεπτεμβρίου 146, 11251 Αθήνα

Πλησιέστερος σταθμός: ΗΣΑΠ, πλατεία Βικτωρίας

Λεωφορεία: στάση Αγγελοπούλου: 608, 622, 054

Τρόλεϊ: 2,3,5,6,11,13,14

 

Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας
3ης Σεπτεμβρίου 146, 11251 Αθήνα
Πλησιέστερος σταθμός: ΗΣΑΠ, πλατεία Βικτωρίας
Λεωφορεία: στάση Αγγελοπούλου: 608, 622, 054
Τρόλεϊ: 2,3,5,6,11,13,14

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

 

Advertisements