Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες 2014


Σας γνωρίζουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.)και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων,στην οποία συμμετέχουντοΥπουργείοΠαιδείαςκαι Θρησκευμάτων,η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τοΊδρυμαΜαραγκοπούλουγιαταΔικαιώματα του Ανθρώπου,η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης-ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας-Ι.Π.Ε.Μ, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων,η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων(ΠΕΕΠΟΘΕ), το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Συνήγορος του Πολίτη-Συνήγορος του Παιδιού και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στο προσφυγικό ζήτημα, προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής  Δημιουργίας  για  το  σχολικό  έτος  2013-2014.  Στο  Διαγωνισμό  μπορούν  να  συμμετάσχουν  οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Το 2014 θα είναι ίσως η χρονιά με τιςμεγαλύτερεςπροκλήσειςστηνιστορίατηςΎπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μέχρι το τέλος του  έτους,  αναμένεται  να  έχουν  εγκαταλείψει  τα  σπίτια  τους  λόγω  διώξεων  και  πολέμων  περισσότεροι άνθρωποι από όσους έχουν ξεριζωθε ίσυνολικά από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Πίσω από τους αμείλικτους αριθμούς,βρίσκονται ολόκληρες οικογένειες–άντρες, γυναίκες και παιδιά–που καθημερινά αναγκάζονται να αλλάξουν τη ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη.

Το  θέμα  του  φετινού  Διαγωνισμού  είναι  «Θα  πω  την  ιστορία  σου»  –  Τα  παιδιά  αφηγούνται  ιστορίες προσφύγων.

1. Όσοι μαθητές/τριες επιθυμούν,μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό ως εξής:

α) Μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης

-ατομικά με Έκθεση (Δημιουργική Γραφή)

-ατομικά ή σε ομάδες μέχρι 5 ατόμωνμε Αφίσα-Κολάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό διαστάσεων30Χ 45εκ. (β) Μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης

-ατομικά με Ζωγραφική σε χαρτί διαστάσεων 25Χ 35εκ.

-ατομικά ή σε ομάδες μέχρι  5 ατόμων με Αφίσα-Κολάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό διαστάσεων 30Χ 45εκ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

(α)να επισκέπτονταιτιςιστοσελίδες  www.unhcr.gr,www.1againstracism.grκαι www.unhcr.org

(β)να απευθύνονται στα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες(κα.Νάνου,κα. Σαββοπούλου,τηλ.210-6756801,210- 6726462-3)

 

 

Advertisements