Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού


afisa-2Για δεύτερη χρονιά οργανώνουμε την καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη σύμπραξη περισσότερων από 30 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων. Το σύνθημα της καμπάνιας είναι φέτος «Μεγαλώνοντας, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου».
Την περσινή χρονιά προτείναμε στα παιδιά να ταυτίσουν βιωματικά τα δικαιώματά τους με την ανάπτυξή τους. Φέτος, το επόμενο βήμα είναι να αναδείξουμε την επίγνωση των δικαιωμάτων. Πόσο καλά τα γνωρίζουν;  Μήπως πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο για ορισμένα που δεν είναι εύκολα κατανοητά; Σε ποια δικαιώματα χρειάζεται η συμβουλή νομικού; Ποιο άλλοι επαγγελματίες έχουν άμεση σχέση με ορισμένα δικαιώματα; Ποιος είναι ο ρόλος των ενηλίκων; Μπορεί να αναγνωρίζει κάθε παιδί αμέσως, με σιγουριά, την παραβίασή τους στον εαυτό του ή σε άλλα παιδιά; Τι σημαίνει υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου; Υπάρχει μόνο ένας ή περισσότεροι  τρόποι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και ποιοι είναι αυτοί; Τι συμβαίνει όταν επικαλούμαστε κάποια «δικαιώματα» με καταχρηστικό τρόπο; Είναι δικαίωμα ό,τι μου αρέσει απλώς να κάνω; Ποια «δικαιώματα» δεν είναι δικαιώματα;

Η καμπάνια περιλαμβάνει:
Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ, Aφίσα της γνωστής εικονογράφου παιδικών βιβλίων Βάσως Ψαράκη, Έντυπο.
Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις  των φορέων που συμπράττουν θα λάβουν χώρα μέσα στο διάστημα από 19 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.

flier

 

Advertisements